maanantai 3. marraskuuta 2014

Blogin nimestä

Hei!

Päätin aloittaa blogin pitämisen elämäni muutoskohdassa ja erityisesti siksi, että olen itse saanut niin usein apua blogeista, oli ongelmana sitten koiranruoan taustat (http://www.rahinaryhma.com/2005/04/markkinoinnin-voima-taste-of-wild.html), Skyrin sopivuus laktoosi-intolerantikolle (http://tb-suvin.blogspot.fi/2013/05/testissa-skyr-rahkat.html) tai Kuopion asuinalueiden maine (http://papupatasi.blogspot.fi/2011/07/minun-kuopioni-asuinalueiden-brandit.html). Minua viehättää ajatus, että voisin itse olla avuksi omilla kirjoituksillani ja toisaalta ainakin myöhemmässä vaiheessa saada lukijoilta/seuraajilta vastauksia itseäni askarruttaviin ongelmiin. :) kirjoitan pääasiassa suomeksi, mutta koiranäyttelyreissuista on tarkoitus kirjoittaa osittain englanniksi. Blogin nimi on kuitenkin englanniksi, koska se sisältää sanaleikin, jota on vaikea kääntää suomeksi.

Tässä blogin nimi atomeiksi jaettuna:

Ieva: Toiselta puolen Suomea joulukuun 2014 alussa Kuopioon muuttavan bloginpitäjän, jolla ei etukäteen ole mitään yhteyksiä Kuopioon, etunimi savoksi viännettynä.

Ievan polkka: "tunnettu laulu, jonka sanoitti juukalainen Eino Kettunen 1930-luvun alkupuolella ja jonka sävel on kansansävelmän. Etelä-Karjalassa, Savitaipaleella, sävelmää on pidetty niin omana, että sitä kutsutaan Savitaipaleen polkaksi. Melodia on pääosin sama kuin Länsi-Venäjällä, Smolenskin seudulla tunnettu kansantanssisävelmä Smolenski gusatšok (смоленский гусачок)." (Lainattu wikipediasta 3.11.2014 http://fi.wikipedia.org/wiki/Ievan_polkka) https://www.youtube.com/watch?v=sx1vZJSDNHc

Ieva's Polka: Kansainväliseksi internet-ilmiöksi levinnyt versio Ievan polkasta https://www.youtube.com/watch?v=faQSs6UBDok

Polkadots: (lasten)vaatteissa yleinen kuosi, jossa yksivärisellä pohjalla on valkoisia symmetrisiä pieniä palloja (tietääkö joku tarkemman määritelmän?).

Joka tapauksessa tervetuloa lukemaan blogiani. :) ulkoasu on vielä ns. vaiheessa, mutta sisältö ratkaisee.

- Ieva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti